T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Devrekani İlçe Devlet Hastanesi

Ziyaret Saatleri ve Ziyaretçi Kuralları

Güncelleme Tarihi: 15/01/2020

HASTA ZİYARET SAATLERİ

Hastanemizde her gün ziyaret vardır.

Ziyaret saatleri;

Klinikler için; 13.30-14.30 / 19.00-20.00

HASTANIN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ KİMLERE BİLGİ VERİLİR?

·          Hasta erişkin ve şuuru açık ise; kendisine veya önerdiği birinci derece yakınına bilgi verilir.

·          Hastanın şuuru kapalı ise; birinci derece yakınına bilgi verilir.

·          Hasta çocuk ise ebeveynine bilgi verilir.

·          Üçüncü şahıslara hasta ile ilgili bilgi verilmez.

HANGİ HASTALAR ZİYARET EDİLMEMELİDİR?

·          Yoğun bakımda yatan hastalar

·          Bulaşıcı hastalığı olan hastalar

·          Bağışıklık sistemi bozuk hastalar (kanser tedavisi alan, organ nakli yapılmış, steroid tedavisi alan hastalar)

·          Doktorunun ziyarette sakınca gördüğü hastalar (Bu hastalar için hasta doktorundan uygun zamanlarda bilgi alınır)

KİMLER HASTA ZİYARETİNE GİTMEMELİDİR?

·          12 yaş altı çocuklar,

·          Ateş, öksürük vb. şikayeti olanlar ve bulaşıcı enfeksiyonu olan kişiler,

·          Herhangi bir kronik hastalığı olanlar,

·          Bağışıklık sistemi bozuk olanlar.

HASTA ZİYARETİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR NELERDİR?

·          Hasta ziyareti ziyaret saatlerinde yapılmalıdır.

·          Ziyaret saati kısa tutulmalıdır. Hasta odasında sadece 5-10 dakika kalınmalıdır.

·          Her hasta başında ikiden fazla ziyaretçi olmamalıdır.

·          Ziyaret esnasında; hasta yataklarına oturulmamalıdır.

·          Hasta başında ve hastane ortamında herhangi bir yere dokunulmamalıdır. Serum seti, oksijen manometresi gibi hasta ile ilgili tedavi malzemelerine dokunulmamalı/oynanmamalıdır. Herhangi bir yere dokunan ziyaretçiler ellerini hemen el antiseptiği veya sabun ile yıkamalıdır.

·          Hasta başında yüksek sesle konuşulmamalıdır.

·          Hastaların diyeti özeldir. Hastalara dışarıdan yiyecek-içecek getirilmemelidir.

·          Hasta başında herhangi bir şey yenilip içilmemelidir. Diğer hastalara da herhangi bir yiyecek verilmemelidir.

·          Hastalara dışarıdan kitap, kolonya, su vb. getirilebilir.

·          Alerjisi, astımı olanlara çiçek getirilmemelidir. (Çiçekler ile hastalara öldürücü mantar hastalığı bulaşır)

·          Ziyaret esnasında diğer hastalar rahatsız edilmemelidir, gereksiz ve meraklı sorular sorulmamalıdır .

·          Hasta mahremiyetine saygı gösterilmelidir.

·          Yangın çıkış kapıları ile merdiven boşluklarının hasta, refakatçi ve ziyaretçiler tarafından amacı dışında kullanılması yasaktır.

·          Ziyaret esnasında, moral bozucu söz ve davranışlardan kaçınılmalıdır

·          Hastanenin hiçbir birimine alkollü olarak girilemez ve hastane içerisinde alkol içilemez. Alkollü olduğu anlaşılan şahıslar Güvenlik Birimine bildirilir.

·          Ziyaret saati dışında, gereksiz ve ısrarlı ziyaret taleplerinde bulunulmamalıdır.

·          Ziyaret saati sonunda, görevlilerin uyarılarını beklemeksizin hastane terk edilmelidir.